رفتن به محتوای اصلی
روستای کنگ
روستای کنگ
روستای پلکانی کنگ
کنگ ماسوله خراسان
روستای پلگانی کنگ ماسوله خراسان

روستای پلکانی کنگ کجاست؟ پسوکی با طعم تاریخ و طبیعت؛ سفر به ماسوله خراسان

.اگه دلتون برای بوی روستا، برای سادگی کوچه‌های پیچ در پیچ، برای صفای آدم‌های واقعی و برای انرژی یک فضای تاریخی تنگ شده توی این پسوکی دستتون رو بذارید توی دست ما، تا با هم به یک روستای سه هزار ساله بریم.

برای دیدن کنگ، این کهنه‌روستای تکیده اما استوار، شما به حداقل نصف روز زمان نیاز دارید. تا خود روستا لازم نیست از ماشین پیاده بشید، بنابراین تجهیزات خاصی جز یک کفش مناسب و یک دل خوش لازم نیست. یک چاشت سبک برای صبحانه و کمی آب توی کوله‌تون بذارید. توی این سفر ما این شانس رو داریم که در کوچه پس‌کوچه‌های روستا، آش مامان‌پز و چای آتیشی بخوریم. با توجه به اینکه برای تماشای زیبایی‌های روستا و همچنین منظره پلکانی کنگ از نمای بالا به نور نیاز داریم پس توصیه ما اینه که سحرخیز باشید، این دفعه ما قول می‌دیم کامرواتون کنیم.

روستای پلکانی کنگ

روستای پلکانی کنگ یکی از سکونت‌گاه‌هاییه که طی قرن‌های متمادی با طبیعت کوهستانی اطرافش خو گرفته و مردم این روستا هم خودشون رو با شرایط جغرافیایی وفق دادن. این روستای پلکانی از جاذبه‌های گردشگری مشهد به شمار میاد و به دلیل بافت پلکانی و طبیعت سرسبزش بهش لقب ماسوله خراسان رو هم دادن. اما الحق و الانصاف حس خوبی که شما از این روستای دنج و آروم می‌گیرید در شلوغی و هرج و مرج این روزهای ماسوله، قابل تجربه نیست.

چطوری به کنگ برسیم؟

روستای پلکانی کنگ  در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و حدود ۳۰ کیلومتری مشهد قرار داره. این روستا آخرین آبادی در محور دره‌ رودخانه کنگه و برای رسیدن بهش باید از مشهد به سمت طرقبه راه افتاد. از نغندر و باغ‌های انبوه گیلاسش گذر کرد و بالاخره در انتهای مسیر کنگ، این پیرمرد خسته اما زیبا و باصفا چشم به راه ماست.

روستای کنگ

در ستایش معماری روستای کنگ

کنگ با دره‌های سرسبز و آب‌وهوای لطیف و قرار گرفتن سکونت‌گاه‌ها روی کوهپایه،‌ شباهت بسیاری به شهر ماسوله داره. سقف خونه‌های این روستای قدیمی و مسطح، چوبیه و دیوار خونه‌ها اغلب کاه‌گلیه. بیشتر خونه‌های روستایی کنگ دو سه طبقه است و سقف هر خونه پشت‌بوم خونه بالاییه. توی کوچه‌گردی‌های کنگی اگه حواستون به بازی بچه‌های روستا و مرغ و خروس‌ها پرت نشه این شانس رو دارین که ایوون‌های چوبی قدیمی و زیبایی رو ببینید که اغلب با گلدون‌های متعدد پر شدن. در واقع مهم‌ترین بخش این روستاگردی دیدن ایوون‌های خونه‌های روستاست و معماری خونه‌های کنگ تا حد زیادی مدیون همین ایوون‌هاست.

بافت طبیعی روستای پلکانی کنگ

حالا وقتشه از روستا بزنیم بیرون و سری به باغ‌های گیلاس و آلبالو که مهم‌ترین درخت‌های میوه کنگ هستن بزنیم. اگه اهل جمع کردن گیاهان دارویی هستید، توی ارتفاعات این منطقه پر سیاووشون، خاکشیر، گل گاوزبون، گیاهان بالشتکی گل سفید و صورتی که به زبون محلی بهشون «خارکوله» می‌گن، پیدا می‌شه. همینطور نوعی گیاه شبیه به گل گلایل که به زبون محلی بهش «سرشک» میگن هم فراوونه. قبرستون قدیمی، مسجد، تکیه و رباط شاه‌عباسی هم از دیدنی‎‌های اطراف روستاست و اگه تا عصر وقت دارید می‌شه به اون‌ها هم سری زد.

خانه‌های پلکانی روستای کنگ

قبرستان قدیمی کنگ

قبرستان کنگ یکی از جاذبه‌های گردشگری این روستاست. این قبرستان روی یک تپه‌ قرار گرفته و برای اون‌هایی که به کوهنوردی‌های سبک و سنگ‌قبرخوانی علاقه دارن سرگرمی خوبیه. تاریخ قبرها بیشتر به هجری قمریه و جالب اینکه علامت مخصوصی برای هر فرد فوت ‌شده به اشکال گوناگون مثل شونه، صورت و… روی قبرها حک شده.

روستای کنگ خیلی به مشهد و طرقبه نزدیکه و اگه توی مشهد اقامت دارید می‌تونید تا عصر برگردید اما اگه دلتون لک زده برای دراز کشیدن روی تشک‌های مامان‌دوز و استشمام بوی خونه‌های خوشبوی روستایی و بیدار شدن با صدای خروس‌ها، کجا بهتر از کنگ؟ می‌تونید توی یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستای کنگ بمونید و یک تجربه زیبا بسازید.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا