برای کوهنوردی چه لوازمی نیاز داریم؟ معرفی وسایل کوهنوردی
کوهنوردی از جمله ورزشها و تفریحاتیه که به وسایل مخصوص احتیاج داره. آشنا شدن با وسایل کوهنوردی باعث میشه که لوازم غیر ضروری و اضافه با خودتون نبرید و کوهنوردی رو با بار سنگین، سخت نکنید. نوع وسایلی که باید برای کوهنوردی داشته باشید، به برنامهای که دارید بستگی داره؛ اینکه مقصدتون کجاست و چه مدتی قراره اونجا بمونید. اگه تصمیم گرفتید که به تازگی این ورزش رو تجربه کنید، باید اطلاعات کافی در مورد وسایل کوهنوردی داشته باشید. پس با ما در این مقاله از پسوک همراه باشید تا با انتخاب درست، تجربه لذتبخشی داشته باشید.
پوشاک و لباس کوهنوردی
همانطور که اشاره کردیم، وسایل مورد نیاز برای کوهنوری به مقصد و مدت زمان موردنظرتون بستگی داره. مهمتر از اون فصلیه که قصد دارید به کوهنوردی برید. پیشنهادمون به شما اینه که کوهنوردی رو در آبوهوای مناسب و با مسیرهای ساده و کوتاه شروع کنید.
لباس کوهنوردی
لباس کوهنوردی مهمترین چیزیه که باید برای رفتن به کوه داشته باشید. لباس کوهنوردی رو باید بر اساس شرایط جوی و آبوهوایی انتخاب کنید. همیشه به یاد داشته باشید که قبل از رفتن، آبوهوای مقصد رو چک کنید. اگه مقصدتون جای سردیه و یا در فصل سرد به کوهنوردی میرید، چند لایه لباس بپوشید. در لباسهای مخصوص کوهنوردی از پارچهای به اسم «پلار» استفاده میکنن. دوام بالا، محافظت از فرد در برابر نفوذ باد و دفع آب از ویژگیهای این پارچه هستن. لباس بادگیر، پانچو ضد آب، دستکش و جوراب گرم وسایل دیگهای هستن که ممکنه بهشون احتیاج پیدا کنید.
کفش کوهنوردی
یکی از اصلیترین وسایل کوهنوردی، کفش مناسبه که به اون کفش کوهنوردی میگن. کفشهای کوهنوردی معمولا استحکام بیشتری نسبت به کفشهای معمولی دارن و برای پیادهروی در شرایط سخت طراحی شدن تا به بدن آسیب وارد نشه. کفشهای کوهنوردی انواع مختلفی دارن و برای هر فصلی هم مدلهای متنوع دارن.
کوله کوهنوردی
کوله کوهنوردی هم از جمله لوازم کوهنوردی پرکاربرده که باید یکی از اون داشته باشید. کولههای کوهنوردی وزن بار رو روی ستون فقرات تقسیم میکنن تا کمرتون به خاطر حمل بار سنگین، دچار مشکل نشه. دقت کنید که کوله کوهنوردی منتخب شما استاندارد، ضد آب، سبک و با دوخت باکیفیت باشه تا بتونه بار رو مدت زیادی تحمل کنه. قطعا دوست ندارید که موقع کوهنوردی کولهتون پاره بشه و ندونید با وسایلتون چی کار کنید.
کلاه کوهنوردی و کلاه ایمنی
اگه فصل گرما رو برای رفتن به کوه انتخاب کردید، بدونید که کلاه کوهنوردی جز وسایل کوهنوردی ضروری شما محسوب میشه. کلاه کوهنوردی با لبه پهن و کنارههای بلندی که داره، نمیذاره صورت و گردنتون آفتابسوخته بشه. اگه قراره به مناطق پر خطر و شیبدار برید، کلاه ایمنی وسیلهایه که از سر شما در برابر ریزش سنگ و کلوخه و برف محافظت خواهد کرد.
عینک آفتابی
عینک آفتابی یکی دیگه از لوازمیه که جز لوازم کوهنوردی محسوب میشه؛ چرا که در طول کوهنوردی حتما با خورشید یا برف سر و کار خواهید داشت. عینک آفتابی استاندارد از چشم شما در برابر آفتاب محافظت میکنه و باعث میشه بتونید به راحتی به راهتون ادامه بدید. اگه قراره کوهنوردی شما طولانی باشه و مسیر اون پوشیده از برف و یخ باشه، بهتره سراغ عینک مخصوص کوهنوردی برید. دیدن طولانی مدت رنگ سفید، به شدت به چشم آسیب میزنه و عینک کوهنوردی جلوی این اتفاق رو میگیره.
وسایل شبمانی در کوه
اگه قراره یک یا چند شب رو در مسیر، کوه یا قله بگذرونید، باید یک سری وسیله داشته باشید تا کمپ کنید. این لوازم صرفا لوازم کوهنوردی نیست و برای طبیعتگردی هم به کارتون میاد.
چادر و زیرانداز
چادرهای مسافرتی تنوع زیادی دارن؛ شما باید بهترین گزینه رو برای خودتون انتخاب کنید. بهتره چادری انتخاب کنید که ضد آب باشه، به خوبی بسته بشه و مناسب تعداد شما باشه. زیرانداز هم حکم فرش رو داره و بودنش برای چادر مسافرتی از واجباته.
کیسه خواب
شبیه به بقیه وسایل کوهنوردی، کیسه خواب هم تنوع زیادی داره که باید بسته به شرایط خودتون و آبوهوا، یکی از مدلها رو انتخاب کنید. کیسه خواب در واقع لحاف و تشک چسبیده به هم هستش که گرما رو حفظ میکنه تا در طول شب راحت بخوابید.
چراغ قوه و چراغ پیشانی
با تاریک شدن هوا اگه هنوز مجبور به راه رفتن باشید، داشتن چراغ پیشانی یا هد لامپ کمک میکنه که جلوی پاهاتون رو ببینید. چراغ پیشانی در واقع لامپیه که روی پیشونی نصب میشه و دیگه لازم نیست چراغ رو با دست بگیرید. اما به جز این، بهتره که چراغ قوه و حتی باتری اضافه هم همراه داشته باشید تا در مواقع لازم استفاده کنید.
پاور بانک
این روزها که همه کارهامون رو با گوشی موبایلمون انجام میدیم، باید همیشه حواسمون به باتری و شارژ اون باشه. حتما یک پاور بانک قوی برای مدت زمانی که در طبیعت هستید، توی وسایل کوهنوردی بذارید. به جز این، اگه باتری اضافه هم دارید میتونید با خودتون ببرید.
تجهیزات فنی کوهنوردی
تجهیزاتی که در این بخش در موردشون صحبت میکنیم هم ممکنه همیشه لازمتون نشه؛ پس حتما وسایل رو با توجه به نیاز وشرایطی که قراره توش قرار بگیرید انتخاب کنید.
باتون کوهنوردی
باتون کوهنوردی که به اشتباه باتوم هم گفته میشه شبیه به عصا عمل میکنه و وظیفه اون کم کردن فشاریه که به زانوها وارد میشه. باتوم کوهنوردی دو مدل تک و دوتایی داره که باید یکی از اونها رو بر اساس شرایط جسمی خودتون انتخاب کنید.
یخشکن یا کرامپون
کرامپون یا یخشکن وسیلهایه که به کفش بسته میشه تا به کمک تیغههای فلزی که داره، راه رفتن روی برف سفت و یخ آسونتر بشه.
وسایل مسیریابی
وسایلی هستن که برای پیدا کردن جهت، مسیر و ارتفاع استفاده میشن. قطبنما اولین وسیلهایه که باید همراهتون داشته باشید تا جهت رو گم نکنید. ارتفاع سنج هم همونطور که از اسمش مشخصه، ارتفاع جایی که هستین رو نشون میده. دستگاه GPS هم تو پیدا کردن مسیر کمک میکنه. بعضی از مدلهای اون قطبنما هم دارن؛ ولی داشتن یه قطبنمای ساده هم ضرری نداره. روی بعضی از قطبنماها آینه هست که برای انعکاس نور و علامت دادن در مواقع ضروری به کارتون میاد.
چراغ مکانیاب و پیامرسان ماهوارهای، وسایل کوهنوردی هستن که برای تماس در مواقع ضروری استفاده میشن.
خوراکی و وسایل پختوپز
برای تامین انرژی در طول روز و گذروندن شب، قطعا به آب و خوراکی احتیاج دارید. آب اولین چیزیه که حتما باید همراهتون باشه. آب رو داخل مخزن آب (کمل بک) بریزید و در کوله بذارید. کنسروها و غذاهای فوری مثل نودل و خوراک لوبیا بهترین انتخاب برای کوهنوردی هستن. سعی کنید در طول سفر از خوراکیهای سالم استفاده کنید. برای پختوپز به وسایل اولیه مثل ظرف و قاشق و چنگال احتیاج دارید. در ضمن یک چاقو همهکاره هم داشته باشید که در کوهنوردی خیلی به کارتون میاد.
اجاقهای خوراکپزی سایز کوچکی در بازار موجودند که جز وسایل کوهنوردی هستن. داشتن یکی از اینها برای سفر و کمپ کردن ضروریه. حواستون به وسایل آتشزنه، فندک و کبریت هم باشه که از قلم نیفتن.
وسایل بهداشتی و دارو
وسایل بهداشتی جز چیزهایی هستن که موقع سفرها ممکنه از قلم بیفتن؛ ولی بودنشون بین وسایل و لوازم کوهنوردی خیلی مهمه.
- حتما داروهای شخصی خودتون رو بردارید.
- وسایل بهداشتی مثل مسواک و خمیر دندون، حوله و صابون فراموش نشه.
- کرم ضدآفتاب با SPF بالا بردارید که هر چند ساعت باید تمدید کنید تا پوست صورت، گردن و دستتون نسوزه.
- کرم مرطوبکننده مخصوصا برای مناطق سرد و خشک لازمه.
- پماد ضد نیش حشرات بخرید.
- دستمال کاغذی و دستمال مرطوب برای راحتی بیشتر داشته باشید.
- وسایل کمکهای اولیه مثل مسکن، بانداژ، گاز استریل و چسب ممکنه به کارتون بیاد.
- یک بیلچه کوچک برای کندن زمین و دستشویی رفتن تهیه کنید.
برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است