رفتن به محتوای اصلی
گرگان

جاذبه‌های گردشگری گرگان

شهرهای شمالی ایران به دلیل طبیعت زیبا، آب‌وهوای مطبوع و همسایگی با دریای خزر، همیشه از مقصدهای پرطرفدار گردشگرهاست. گرگان، مرکز استان گلستان هم یکی از همین شهرهاست. شهر گرگان حدود ۵۰۰۰ سال قدمت داره و اسم قبلی اون استرآباد بوده؛ پس با رفتن به این شهر، علاوه بر طبیعت بکر و زیبا می‌تونید جاذبه‌ها و بناهای تاریخی هم ببینید. این شهر می‌تونه برای همه گردشگرها جذاب باشه. می‌تونید موقع سفر به گرگان، در اقامتگاه‌های سنتی یا کلبه‌های جنگلی این منطقه اقامت داشته باشید. با ما همراه باشید تا در این مطلب از پسوک، با جاذبه‌های گردشگری گرگان آشنا بشید.

جاذبه‌های گردشگری گرگان

جاذبه‌های گردشگری گرگان رو می‌شه به دسته‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی تقسیم‌بندی کرد و ما قراره همه جاذبه‌ها رو با هم بررسی کنیم.

جنگل النگدره

در پنج کیلومتری گرگان، انتهای بلوار ناهارخوران، جنگل النگدره قرار گرفته. این جنگل که به شکل پارک جنگلی دراومده، ۱۸۵ هکتار وسعت داره. جنگل النگدره پر از درخت‌های زیبا و تنومنده؛ مثل افرا، بید، بلوط و توسکا که قدمت بعضی از اونها به ۱۵۰۰ سال پیش می‌رسه. مسیر آسفالت باعث شده تا دسترسی به این جاذبه گردشگری گرگان راحت باشه؛ البته بعضی روزها ورود ماشین به جنگل ممنوعه. مسیر چوبی به طول ۱۷۰۰ متر و جاده سلامتی به طول ۶ کیلومتر، پیاده‌روی در این جنگل رو لذت‌بخش‌تر می‌کنه. جنگل النگدره رو می‌شه به عنوان معروف‌ترین جاذبه گردشگری گرگان هم معرفی کرد؛ چون یکی از هفت منطقه گردشگری برتر ایرانه.

جنگل النگ‌دره گرگان

جاده سلامتی، ایستگاه دوچرخه، پارک بازی، آلاچیق، نمازخونه و سرویس بهداشتی از امکانات این پارک جنگلی محسوب می‌شن. حتی اگه دوست داشته باشید که شب رو در این محل سپری کنید، محلی برای کمپینگ هم در نظر گرفته شده. رودخونه قلاشی و دریاچه توشن هم جز زیبایی‌های این جنگل هستن.

پارک جنگلی ناهارخوران

یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری گرگان، جنگل ناهارخورانه که در فاصله هشت کیلومتری از این شهر واقع شده. این جنگل با ۳۰۰ هکتار وسعت، یکی از جنگل‌های هیرکانی شمال ایرانه که ۴۰ میلیون سال قدمت داره. در حال حاضر ۱۶۸ هکتار از جنگل به عنوان پارک جنگلی، توسط شهرداری اداره می‌شه. درخت‌هایی مثل ممرز، نمدار، ازگیل و گیلاس وحشی، پوشش گیاهی ناهارخوران رو شکل دادن. رودخونه زیارت به طول ۴۰ کیلومتر در این جنگل جریان داره و به زیبایی اون اضافه می‌کنه.

پارک جنگلی ناهارخوران

پارک جنگلی ناهارخوران امکانات زیادی داره تا رضایت گردشگران رو جلب کنه. رستوران، کافه، مراکز اقامتی، غرفه‌های خرید، شهربازی و آبشار مصنوعی به ارتفاع ۱۵ متر از امکانات اون هستن. امکان کمپینگ در این منطقه مهیاست و می‌تونید شب رو در دل جنگل و با هوای تمیز و دلچسب بگذرونید.

جنگل شصت کلا

جنگل شصت کلا که یکی دیگه از جاذبه‌های گردشگری گرگانه، در ۶ کیلومتری جنوب غربی این شهر قرار داره. مساحت اون سه هزار و ۷۱۶ هکتاره و قدمتی حدود ۵۰ میلیون سال داره. درختان زیبا و بلند، قارچ‌های رنگارنگ و حیوان‌های وحشی مثل خوک، گرگ، سمور و خرس از ویژگی‌های این جنگل هستن. جنگل شصت کلا به دلیل موقعیت کوهستانی که داره برای کوهنوردی مناسبه.

جنگل شصت کلا گرگان

توی این جنگل می‌تونید آبشارهای زیبایی مثل شصت کلانه (فیروز محل)، چشمه‌های طبیعی و رودهای متعدد ببینید.  برای اقامت در جنگل سراغ اجاره خونه و کلبه جنگلی برید و یا جای مناسب کمپ کنید.

جنگل توسکستان

در ۱۳ کیلومتری جنوب شرق گرگان و در نزدیکی روستایی به نام توسکستان، جنگل توسکستان قرار گرفته. درخت‌های توسکا، بلوط و اورس تمام جنگل رو پوشوندن و جاده جنگلی رو زیبا کردن. جاده به قدری رویایی و زیباست که رانندگی رو بسیار لذت‌بخش می‌کنه؛ ولی چون پر پیچ و خمه و شیب زیادی داره، باید ماشین مناسب داشته باشید و راننده‌ای ماهر باشید. بهترین فصل برای رفتن به جنگل توسکستان پاییزه. اگه خوش‌شانس باشید و هوا ابری باشه، می‌تونید تو دل مه و ابرها قدم بزنید.

جنگل توسکستان گرگان

در میانه‌های جاده توسکستان، کاروان‌سرای قدیمی به اسم «قزلق» وجود داره. این کاروان‌سرا هم یکی از جاذبه‌های تاریخی گرگانه که مربوط به دوران تاریخی بعد از اسلام می‌شه. کاروان‌سرای قزلق که از سنگ، گچ و آهک ساخته شده، در سال ۱۳۷۹ بازسازی و مرمت شد. این کاروان‌سرا تعداد زیادی اتاق‌ و دالون‌ و ۱۲ حجره داره.

پارک جنگلی قرق

عملیات اجرایی پارک جنگلی قرق که یکی دیگه از زیبایی‌های طبیعی گرگانه در سال ۱۳۵۰ شروع شد. این پارک جنگلی در ۲۴ کیلومتری شرق گرگان، در مسیر جاده گرگان-مشهد، واقع شده و مساحت اون ۶۵۰ هکتاره. پارک وحش (محل نگهداری حیوانات وحشی)، پارک کودک، دکه‌های خوراکی فروشی، رستوران، سرویس بهداشتی و سکوهای چادرزنی بخش‌های مختلف پارک جنگلی قرق هستن. منطقه حفاظت شده چل‌چلی این پارک، زیستگاه گوزن قرمز ایرانه. گوزن قرمز ایران یکی از گونه‌های حمایت شده محیط زیسته؛ برای همین ارزش بالایی داره.

پارک جنگلی قرق

آبشار باران کوه

در ارتفاعات جنگل شصت کلا، آبشار زیبایی وجود داره که از جوشش چشمه‌های بالای کوه ایجاد شده. آبشار باران کوه، روی صخره‌هایی که از خزه پوشیده شده جاریه. آبشار موقع ریزش شبیه به قطره‌های بارون به زمین می‌ریزه؛ برای همین به آبشار باران کوه مشهوره. برای رسیدن به آبشار باید حدود دو ساعت پیاده‌روی کنید. لذت پیاده‌روی در هوای مطلوب، درخت‌ها و گیاهان زیبا و سرسبز، صخره‌های خزه بسته و دیدن قطره‌های بارون آبشار، از جذابیت‌های رفتن به این مکان هستن.

آبشار خزه‌ای باران کوه گرگان

آبشار رنگو

آبشار رنگو در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی گرگان واقع شده و یکی از جاذبه‌های گردشگری گرگان به حساب میاد که کمتر بهش پرداختن. بستر این آبشار به شکل نیم‌دایره‌ست و یک محل ریزش اصلی و چند محل ریزش فرعی داره؛ همین ویژگی‌ها آبشار رنگو رو به یک منظره رویایی تبدیل کرده. مسیر دسترسی به این آبشار هفت متری پیچیده و سخته؛ برای همین برای رفتن به اونجا باید از یک راهنمای محلی کمک بگیرید. بعضی از گیاهان اون منطقه خاصیت درمانی دارن؛ برای شناخت اونها هم از راهنماتون کمک بگیرید.

آبشار رنگو گرگان

آبشار نومل

در فاصله ۱۵ کیلومتری گرگان و هفت کیلومتری جاده اصلی گرگان مشهد، روستایی به نام نومل وجود داره. در این روستا و در دل جنگل چلگیسوی آن، مجموعه آبشارهای نومل هستن. این مجموعه ۶ آبشار بزرگ داره که بلندترینشون آبشار نومله که بیشتر از ۳۰ متر ارتفاع داره. آبشار دوقلوی نومل پنج متر، آبشار ایستگاه نومل یک ۳۰ متر و آبشار ایستگاه نومل دو ۱۵ متر ارتفاع دارن. مسیر دسترسی با این آبشارها سخته و بکر و دست‌نخورده باقی مونده. برای رسیدن به آبشارها باید از راهنمای محلی کمک بگیرید.

تورنگ تپه

تورنگ تپه یکی از قدیمی‌ترین تپه‌های تاریخی ایرانه که قدمت اون بیشتر از ۵ هزار ساله. این تپه تاریخی با ۳۰ هکتار مساحت و ۳۰ متر ارتفاع، در فاصله ۲۰ کیلومتری گرگان و در نزدیکی روستای تورنگ قرار گرفته. باستان‌شناسان ایرانی و خارجی آثار تاریخی مختلفی در تورنگ تپه کشف کردن که مربوط به ۹ دوره متفاوت مثل ساسانی، هخامنشی، اشکانی و ایلخانی می‌شن. این منطقه به بخش‌های تپه بزرگ گورستان، دهکده، تپه کوچک و تپه جنوبی تقسیم می‌شه.

تورنگ تپه گرگان

نرگس تپه

در فاصله ۷ کیلومتری شمال گرگان و نزدیکی روستایی به نام یامپی، به نرگس‌تپه می‌رسید. نرگس‌تپه که یکی از جاذبه‌های گردشگری گرگان به حساب میاد، علاوه بر زیبایی، قدمت زیادی داره که به هزاره اول قبل از میلاد می‌رسه. با رفتن به نرگس‌تپه بقایای سنگ قبرهایی بسیار قدیمی که مربوط به قرن‌های ۱۰ و ۱۱ هجری قمری هستن رو می‌بینید. روی این سنگ‌ها نوشته‌هایی به خط ثلث دیده می‌شه. کاوشگران اشیای مختلف سفالی، فلزی و استخوانی مربوط به دوره‌های مختلف رو از نرگس تپه پیدا کردن.

دریاچه توشن

در پنج کیلومتری جنوب گرگان، در دامنه کوه توشن، روستایی به همین اسم وجود داره. دریاچه توشن یا آب‌بندان هم در همین روستا واقع شده. دریاچه توشن که جاذبه گردشگری گرگان محسوب می‌شه، در واقع یک سد خاکی تاریخیه. این دریاچه ۳۰۰ متر طول و ۲۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع داره. نزدیک جنگل النگدره قرار داره و سه طرف اون با جنگل و مراتع سرسبز احاطه شده. طبیعت بکر اطراف دریاچه چشم هر بیننده‌ای رو به خود خیره می‌کنه. ماهی‌های متنوع دریاچه توشن باعث شده تا گردشگران برای ماهیگیری هم به این محل سر بزنن.

دریاچه توشن گرگان

دهکده جهان‌نما

این دهکده ۸۵ کیلومتر از شهر گرگان فاصله داره و در جنوب شرقی کردکوی واقع شده؛ ولی به قدری زیباست که ارزش طی کردن این فاصله رو داره. دهکده جهان‌نما یکی از مناطق حفاظت شده‌ست که از سال ۱۳۵۲ زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست اداره می‌شه. این جاذبه گردشگری گرگان به دلیل ارتفاع زیادی که داره به عنوان «بام گلستان» هم شناخته می‌شه. در ارتفاعات دهکده جهان‌نما می‌تونید از دیدن طلوع و غروب لذت ببرید؛ دریای ابر رو ببینید و خنکی هوا در فصل گرما رو تجربه کنید.

دهکده جهان‌نما

آب‌وهوای خوب باعث شده تا گونه‌های متنوع گیاهی و جانوری، این منطقه رو برای رشد و زندگی انتخاب کنن. با بودن در این دهکده از زندگی شلوغ شهری فاصله می‌گیرید. کوهنوردی و دره‌نوردی کنید؛ در دشت‌ها پرسه بزنید و از آب گوارای چشمه‌ها بنوشید. جهان‌نما عسل معروفی داره که موقع رفتن می‌تونید از محلی‌ها تهیه کنید.

منطقه شکار ممنوع چلچلی

این منطقه در همسایگی دهکده جهان‌نما واقع شده؛ پس می‌تونید در یک زمان به دیدن هر دو منطقه برید. اسم منطقه شکار ممنوع چلچلی، از کوهی به همین اسم که نزدیک اون قرار داره برداشته شده. این منطقه که بیش از ۳۳ هزار هکتار مساحت داره، منطقه حفاظت شده‌ست و زیستگاه مناسبی برای حیوانات در معرض خطر به حساب میاد. گوزن قرمز، قوچ، میش، خرس، پلنگ، کبک دری و انواع پرنده‌ها در منطقه چلچلی زندگی می‌کنن. علاوه بر این، دیدن طبیعت زیبا، رودخونه‌ها و چشمه‌ها و مراتع سرسبز، هر گردشگری رو سر ذوق میاره.

کاخ آقا محمدخان قاجار

این بنای دو طبقه در سال هزار و ۱۵۶ شمسی در باغی به نام «عباس خانی»، تحت عنوان بنای دارالحکومه استرآباد ساخته شد. در زمان ساخت این کاخ که از اولین کاخ‌های آقا محمدخان قاجار بود، از معماری و تزییناتی منحصر به فرد و چشم‌گیر استفاده شد. این کاخ در طی سال‌ها مورد بی مهری قرار گرفت؛ در زمان پهلوی، روی تزیینات زیبای آجری و گچی دیوارها سیمان‌کشی کردن. در حال حاضر از دار و درخت‌های محوطه کاخ آقا محمدخان قاجار خبری نیست و یک سیلوی بزرگ آجری جای اونها را گرفته.

کاخ آقامحمدخان قاجار

سرای باقری‌های گرگان

سرای باقری‌ها  با بیش از هزار و ۹۵۰ متر مربع مساحت، بزرگترین خونه تاریخی گرگان و شمال ایرانه. قدمت این جاذبه گردشگری گرگان به حدود ۱۵۰ سال پیش می‌رسه و در یکی از محله‌های قدیمی گرگان به اسم سرچشمه قرار گرفته. با رفتن به سرای باقری‌ها با فرهنگ مردم گرگان در زمان‌های گذشته آشنا می‌شید. این سرا بخش‌های مختلفی مثل ۷ حیاط، مطبخ و فضای داخلی خونه داره. در حال حاضر سرا رو بخش‌بندی کردن تا گردشگران از فضای اون بهتر استفاده کنن. شربت‌خانه و کافه، عکاس‌خانه و فروشگاه صنایع دستی بخش‌های جدید سرا هستن. در عکاس‌خونه می‌تونید عکس‌های قدیمی مربوط به زندگی مردم گرگان رو ببینید.

سرای باقری‌های گرگان

روستای زیارت

۱۸ کیلومتر که از گرگان فاصله بگیرید، انتهای جاده جنگلی ناهارخوران، به روستای زیبایی به نام زیارت می‌رسید. روستای زیارت یکی از ۱۰ روستای با بافت تاریخی ارزشمند کشوره که به ثبت ملی رسیده. قدمت بعضی از خونه‌های روستا به دوران قاجار و پهلوی می‌رسه. دیدن بافت تاریخی روستا، خونه‌های روستایی، چشمه آب گرم، آبشارهای زیبا، زیارت امام‌زاده‌ها و کمپ کردن در این منطقه از جذابیت‌های روستای زیارته. می‌تونید در روستا پیاده‌روی کنید و طعم لذیذ میوه‌هایی مثل گلابی جنگلی، ازگیل، توت فرنگی و زرشک رو بچشید.

خانه شیرنگی گرگان‌

بافت تاریخی گرگان، فضای جذابی رو برای علاقه‌مندان به تاریخ ایجاد کرده. خونه‌های تاریخی در گرگان کم نیستند. خانه شیرنگی یا خانه شیرنگی‌ها یکی دیگه از خونه‌های تاریخی شهر گرگانه که قدمت اون به اواخر دوره قاجار برمی‌گرده. این خونه تاریخی در محله نعلبندان گرگان قرار گرفته و معماری زیبایی داره. در ساخت خانه شیرنگی که یک بنای دو طبقه‌ست، آجر و خشت خام به کار رفته و تزیینات گچی در گوشه و کنار اون به چشم می‌خوره.

خانه شیرنگی گرگان

خانه تقوی‌های گرگان

خانه تقوی یا خانه تقوی‌های گرگان که در نزدیکی بازار نعلبندان قرار گرفته، از بناهای تاریخی مربوط به دوره قاجاره. حدود ۲ هزار متر مربع مساحتشه و در دو طبقه ساخته شده. ۱۰ حیاط اصلی و فرعی داره که هر کدوم اونها حوض دارن. نمای ساختمان با آیات قرآن به خط نسخ و اشعار فارسی به خط نستعلیق تزیین شده. خانه تقوی‌ها که یکی دیگه از جاذبه‌های گردشگری گرگان، در بخش تاریخی اونه، توسط میراث فرهنگی خریداری شد. در حال حاضر یکی از حیاط‌ها برای سرویس‌دهی به گردشگران مجهز شده. می‌تونید مدتی در کافه بشینید و از محیط لذت ببرید. خرید صنایع دستی و شیرینی‌های محلی مثل نون خرمایی و نون پادرازی، امکانات دیگه خانه تقوی‌هاست.

خانه تقوی گرگان

خانه دارویی

خانه دارویی یا خانه دارویی‌ها یکی دیگه از خونه‌های بافت تاریخی گرگانه. این خونه در واقع دو مجموعه خونه مسکونیه. بخش شمالی و خونه‌ای که اونجا قرار داره در دوره پهلوی اول و خونه جنوبی در دوره قاجار ساخته شده. خانه دارویی در خیابون باغ شاه (ملل) قرار گرفته و در اسفند سال ۱۳۸۰ به ثبت ملی رسیده. متاسفانه در حال حاضر بخش‌های زیادی از خونه سوخته و از بین رفته.

خانه دارویی گرگان

خانه رمضان علی خراسانی

خانه رمضان علی خراسانی با بیش از ۲۰۰ سال قدمت، در دوره‌های قاجار و پهلوی ساخته شده. این خونه از دو بلوک شرقی و غربی تشکیل شده که بخش غربی سه طبقه‌ست و در دوره قاجار ساخته شده؛ بخش شرقی دو طبقه‌ست و مربوط به دوره پهلویه. در دوره قاجار به این خونه، به دلیل شباهتی که به کاخ‌های شاهان داشت، «کاخ بومی» می‌گفتن. در معماری اون از معماری ساده اسلامی استفاده شده. پله‌های چوبی، دیوارهایی با سفالینه سنتی، دو حیاط مرکزی و اتاق‌هایی با در چوبی بخش‌های مختلف خانه رمضان علی خراسانی هستن.

مدرسه عمادیه

مدرسه عمادیه یکی دیگه از بناهای تاریخی شهر گرگانه و از قدیمی‌ترین مدارس کشور محسوب می‌شه. این مدرسه در دوره صفوی و در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته شده. برای دیدن مدرسه عمادیه باید خودتون رو به محله درب نو که یکی از محله‌های قدیمی گرگانه برسونید. ساختمون اصلی مدرسه هزار و ۵۵۰ متر مربع زیربنا داره. علاوه بر حجره‌های برگزاری کلاس، مسجد، حموم، آب انبار و حوض هم داره. این مدرسه دو طبقه بارها مرمت و بازسازی شده و الان طلاب علوم دینی در این مدرسه مشغول تحصیل هستن. همه بخش‌های مدرسه عمادیه، مثل سکوها و ایوان‌ها، به صورت قرینه ساخته شده که ظاهر جالبی به اون داده.

مدرسه عمادیه گرگان

دیوار دفاعی گرگان

دیوار دفاعی گرگان که اسامی دیگه اون دیوار بزرگ اسکندر و دیوار سرخ هستش، یکی از مکان‌های تاریخی شمال کشوره که ارزش تاریخی زیادی داره. طول این دیوار حدود ۲۰۰ کیلومتره و بعد از دیوار چین، طولانی‌ترین دیوار جهانه. زمان دقیق ساخت دیوار دفاعی گرگان مشخص نیست؛ ولی به احتمال زیاد به دوران ساسانی برمی‌گرده. آجرهای سرخی که در ساخت دیوار استفاده شده، متعلق به دوره ساسانیه. اطراف دیوار خندق‌هایی ساختن تا برای پخت آجر از اونها استفاده کنن. به جز این، ۳۶ قلعه و سه برج نگهبانی در اطراف دیوار ساخته شده.

دیوار دفاعی گرگان

پل تاریخی آق‌قلا

پل آق قلا در قرن ۹ هجری قمری و در دوران صفویه ساخته شد. این پل در ۱۸ کیلومتری گرگان، ابتدای شهرستان آق قلا، روی گرگان رود بنا شده. ۷۰ متر طول، ۳۰ تا ۴۰ متر عرض و سطح آب رودخونه ۱۴ متر ارتفاع داره و از آجر ساخته شده. پل آق قلا تنها پل ایرانه که تزیینات آجرکاری برآمده داره. عکسی مربوط به دوره ناصرالدین شاه پیدا شده که در اون، دو مناره در دو سمت پل وجود داشته؛ انگار که در اون زمان پل آق قلا، پل دروازه ورودی شهر بوده. در بخش‌های پایینی پل، همان آجرهایی که در دیوار دفاعی گرگان استفاده شده دیده می‌شه؛ برای همین بعضی‌ها زمان اولیه ساخت پل رو دوره ساسانی می‌دونن.

بازار نعلبندان

بازارهای سنتی و محلی هر شهری، یکی از جاذبه‌های اون شهر برای گردشگرهاست. بازار نعلبندان هم یکی از جاذبه‌های گردشگری گرگانه که بیش از هزار سال قدمت داره. از گذشته تا امروز، بازار نعلبندان از مراکز مهم خرید و فروش کالا به حساب میاد. این بازار الان هم فعاله و بسیاری از مردم در اون مشغول به کار هستن. بازار نعلبندان راسته‌های مختلف، در حدود ۱۵۰ حجره و تعداد زیادی دست‌فروش داره. می‌تونید برای خرید محصولات محلی مثل مرغ و ماهی، سبزی‌ و ادویه محلی، شیرینی، ترشی، لباس محلی و صنایع دستی سری به این بازار جذاب بزنید. بازار نعلبندان از معدود بازارهای قدیمی ایرانه که بیشتر بخش‌های اون سرپوشیده و مسقف نیست.

بازار نعلبندان

برج گرگان

برج گرگان که به آن برج المان هم گفته می‌شه، از سازه‌ها و جاذبه‌های مدرن شهر گرگانه که در میدون بسیج ساخته شده. این برج پنج طبقه، ۵۷ متر ارتفاع داره و بعد از برج میلاد، بلندترین برج ایرانه. هزار و۵۰۰ متر مربع مساحت فضای اداری و تجاری برج گرگانه و یک طبقه کامل از اون به رستوران‌ها اختصاص داده شده. معماری خاص و منحصر به فردی داری و شب‌ها به دلیل نورپردازی می‌تونید جلوه زیباتری از اون رو ببینید.

برج گرگان

موزه صنایع دستی گرگان (خانه امیر لطیفی)

خانه تاریخی امیر لطیفی، محل سکونت مهدی خان ساعد لشکر، آخرین حاکم گرگان در زمان قاجار بوده. بعدها داماد خانواده به اسم ابوالقاسم امیر لطیفی ساکن این خونه می‌شه و اسمش روی خونه می‌مونه. در ساخت این خونه هزار متری از خشت، آجر و چوب استفاده شده و پنجره‌هایی با شیشه‌های رنگی داره.

از سال ۱۳۸۹ کاربری خونه که در نزدیکی بازار نعلبندانه به موزه صنایع دستی گرگان تغییر کرد. در این موزه، صنایع دستی جاهای مختلف استان گلستان از جمله علی آباد کتول، صحرای ترکمن و روستای زیارت رو می‌تونید ببینید. به جز این، به کمک عروسک‌های بزرگ، فرهنگ مردم گرگان بازسازی شده. به کمک عروسک‌ها مهمونی یک خانواده گرگانی و شغل‌های سنتی این شهر مثل مسگری، آهنگری و نخ‌ریسی رو به خوبی نشون دادن.

خانه امیر لطیفی (موزه صنایع دستی)

کاخ موزه گرگان

یکی دیگه از جاذبه‌های گردشگری گرگان، کاخ موزه گرگان یا کاخ سلطنتی گرگانه. این کاخ دو طبقه یکی از ۱۲ کاخ خاندان پهلویه که موقع حضورشون در این منطقه، اونجا سکونت داشتن. کاخ موزه گرگان بعد از مرمت و بازسازی، در سال ۱۳۴۳ به موزه تبدیل شد. بعد از ورود، به محوطه کاخ که با درخت‌های نخل پوشیده شده می‌رسید. موزه از دو بخش مشاهیر گلستان و اشیا سلطنتی تشکیل شده. در بخش مشاهیر، تندیس‌هایی از مشاهیر استان، به ویژه گرگان قدیم، و در بخش اشیا سلطنتی، ۱۰۰ قلم از لوازم و اشیا خاندان پهلوی رو خواهید دید.

کاخ موزه گرگان

موزه باستان‌شناسی گرگان

شهر گرگان از جمله شهرهاییه که پیشینه تاریخی غنی داره. در سال ۱۳۵۵ شمسی موزه سنگ قبر یا سنگ نوشته افتتاح شد که این موزه در سال ۱۳۶۷ به موزه باستان‌شناسی گرگان تبدیل شد. با رفتن به این موزه که در خیابون شهدا واقع شده می‌تونید با تاریخ و تمدن مردم استر آباد بیشتر آشنا بشید. دورتادور حیاط موزه سنگ قبرهایی می‌بینید که متعلق به قرن‌های هشت تا ۱۰ هجری قمری هستن. روی سنگ قبرها آیاتی از قرآن و اشعار مختلف دیده می‌شه و نقش‌های که روی اونها استفاده شده می‌تونه براتون جالب باشه. در موزه باستان‌شناسی گرگان اشیای زیادی مربوط به دوران گذشته وجود داره که قدمت بعضی از اونها بیشتر از ۷ هزار ساله.

مسجد جامع گرگان

یکی از بناهای تاریخی، مذهبی شهر گرگان مسجد جامع شهره که قدمت اون به دوره سلجوقی، یعنی سده اول اسلام می‌رسه. برای دیدن زیبایی مسجد جامع گرگان باید به بازار نعلبندان برسید. بنای مسجد در دوره‌های تاریخی مختلف، مرمت و بازسازی شده؛ سنگ‌نوشته‌هایی از همون دوره‌ها که در ایوان غربی هستن گواه این موضوعن. تنها بخشی از مسجد که متعلق به دوره سلجوقیه مناره اونه. بقیه قسمت‌ها در دوره تیموریان، صفویان و معاصر ساخته و مرمت شدن. مسجد جامع گرگان صحن بزرگی به وسعت هزار متر داره و روی درهای چوبی ورودی اون با هنر معرق تزیین شده.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا